Hevederzár csere | Három eset

A hevederzár csere több esetben szükséges. Három előforduló csoportot szeretnénk most bemutatni.
A hevederzár csere első csoportjába tarozik, amikor elhagyják a kulcsot, bérlőváltás történik vagy lakásköltözés miatt. Tulajdonképpen itt nem magát az egész szerkezetet kell kicserélni, csupán elegendő a zárbetétet.
A hevederzár csere másik csoportjába tartozik, amikor a hevederzár elkopott, elavult. Ez azonban ritka esetekben fordul elő. Ilyenkor azonban nem csak a zárbetétet szükséges lecserélni, hanem az egész ajtóra felszerelt szerkezetet. Magyarországon több, nagyon jó minőségű hevederzár kapható. Azonban érdemes oda figyelni, hogy csak olyan zárat válasszanak, melyek Mabisz tanúsítvánnyal vannak ellátva. Ezek garantáltan jó minőségűek és garanciálisak.
A hevederzár csere harmadik csoportjába tartozik, amikor valaki megkísérelt betörni a lakásba. Ilyenkor megrongálja a zárbetétet. Abban az esetben is szükség van a zárcserére, ha valaki olyan személy próbálta szakszerűen kinyitni, aki nem ért hozzá. Ebben a két esetben megrongálódik a zár és a hevederzár csere elkerülhetetlen. A roncsolás olyan nagy ezekben az esetekben, hogy a zárbetét csere teljesen kizárt dolog.

A régi hevederzárak esetében sokszor, még ha ki is lehetne cserélni a zárbetétet, egyszerűen nem éri meg. Ha régi a zárszerkezet, akkor egy teljesen újat kell felszereltetni, hogy a biztonság garantált legyen. Azok ellen a személyek ellen, akik megpróbálják felfeszíteni vagy esetleg egy „szakértő” ellen nem lehet mit tenni.

Érdemes kitérni az első pontra, amikor is a hevederzár csere akkor szükséges, ha új lakásba vagy albérletbe költöztek, esetleg elhagyta a kulcsát. Nagyon sokszor úgy gondolják az emberek, hogy nem szükséges ezekben az estekben zárat cserélni, mert van pótkulcs. Esetleg a tulajdonos tűnt olyan megbízhatónak, hogy biztos oda adta az összes kulcsot és nincs is másolata. Nos, ezek a legrosszabb dolgok, amiket elhitethetnek magukkal. Bárkinek lehet kulcsa a lakáshoz, akik azelőtt laktak ott. Nagyon sok betörés történt úgy, hogy a lakás kulcsaival jutnak be. Ilyenkor bebizonyítani, hogy betörés történt, lehetetlen. A hevederzár csere legyen az első, amit egy költözés során elvégeznek a lakásban. Érdemes még a beköltözés előtt elintézni ezt a fontos teendőt.
A hevederzár csere a fent felsorolt esetekben nem tűr halasztást. Ne dugja a fejét a takaró alá, előzze meg a problémákat és a gondokat.

zarora.hu – Zárcsere Budapesten 1 órán Belül.

Comments are closed.